Welkom op de website van I.C.R.E.O.

 

De toepassing van de osteopathie op paarden en honden is een relatief recente behandelingswijze die door haar schitterende resultaten zeer snel furore maakt. 
Het ICREO is tot op heden de enige vereniging, die zich speciaal bezighoudt met het organiseren van cursussen en opleidingen rond osteopathie bij dieren. Het is voor zover wij weten, ook de enige opleiding in Europa waar de docenten/stichters humaan osteopaten zijn wat garant staat voor de overdracht van de osteopathische filosofische principes. 
  
We hopen dat we U op deze site de gezochte informatie kunnen bieden.

BLOG 

Sun

05

Jun

2016

Omrollen

"Brief van de maand" in CAP Magazine nr 138 p. 6

Sommige paarden rollen heel makkelijk om en om en om.

Enkele paarden rollen aan 1 kant, staan dan op en rollen dan op de andere kant.

Wat ik vaak zie, dat dit stijvere paarden zijn.

 

Kunnen jullie mij hier meer over vertellen?

 

met vriendelijke groet,

Devica Amesz

 

 

 

Je kan je het beeld waarschijnlijk wel levendig voorstellen: het is een mooie lentedag, lekker zonnetje, je hebt je paardje stevig geborsteld en je laat hem vrij in de wei. Eerst even de benen strekken en een lekker spurtje trekken, een paar bokjes in de lucht, dan beginnen snuffelen over de grond en zich heerlijk gaan wentelen in het gras, of in de modder….. Geef toe, dan krijg je vanzelf een glimlach op je lippen, je voelt zelf hoe goed dat doet. Je zou haast zelf gaan rollen. Ik weet wel dat het een idyllisch plaatje is, maar dat mag toch, als inleiding. 

 

Read More 0 Comments

Mon

18

Jan

2016

Hoeven in betere conditie

"Brief van de maand" in CAP Magazine nr 135 p6.

Mijn paard Chico staat op ijzers, hij heeft niet zo goede hoeven en op aanraden van de hoefsmid moet ik de hoeven dagelijks invetten, omdat ze nogal aan de droge kant zijn.

Hebben jullie enkele tips om de hoeven van een paard in betere conditie te krijgen? Heeft koud of warm beslag hier iets mee te maken? En wat is het verschil juist tussen deze twee?

 

Met vriendelijke groeten 

 

Pauline Lemmens 

 

 

 

 

De hoeven van onze paarden kunnen we best vergelijken met onze vinger- en teennagels. Het zijn eigenlijk structuren die tot de huid behoren, net zoals haren en manen. Het zijn levende weefsels en geen dode materie. Men zou dit soms kunnen denken omdat we bijvoorbeeld geen pijn voelen als we onze nagels of haren knippen of als een paard bekapt wordt, maar dit is slechts schijn. Ons nagelbed en de haarwortels zijn echter niet gevoelloos, dat merk je wel als iemand je aan je haren trekt of als je een nagel te diep inscheurt, dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Ook bij de hoeven van het paard is het zo: hoeven kappen is voor het paard pijnloos maar de lamellen die in de hoef zitten zijn zeer gevoelig en veroorzaken, bij een ontsteking, zeer veel pijn; je hebt vast reeds gehoord over een paard dat hoefbevangen was. 

 

Read More 0 Comments