· 

Dierosteopathie is geen magie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dierosteopathie is geen magie....

...al lijkt het er soms wel op.

 

 

Als we dieren behandelen krijgen we heel vaak de opmerking dat het paard of de hond zo opvallend rustig is tijdens de behandeling en wel lijkt in te dutten. Wat doe je dan met je handen? In de Opleiding ICREO Dierosteopathie leren we de studenten om op een rustige manier en met vertrouwen met de dieren om te gaan en dat weerspiegelt zich dadelijk in de houding van het dier.

Bij ICREO hebben we dan ook al meer dan 25 jaar ervaring in het opleiden van dierosteopaten in het hele Nederlandse taalgebied, dus in Vlaanderen en in Nederland. En zijn al meer dan 200 afgestudeerde dierosteopaten. En we gaan door. In september beginnen we weer met een nieuwe enthousiaste groep van een 20-tal kandidaten, allen met een (para)-medische vooropleiding. De plaatsen zijn dus beperkt.

Osteopathie is een totaal-therapie die gebaseerd is op alle klassieke veterinaire leerboeken: anatomie, fysiologie, neurologie, biomechanica,...niets hocus-pokus dus. Iedere dierenarts die bij ons opleiding gevolgd heeft kan beamen dat er in de osteopathie niets zweverigs is. Alles is “evidence based”, niet in statistieken en cijfers maar in resultaten. Dieren faken nu eenmaal niet. Als je met je behandeling niets essentieels verandert of uitbalanceert zal het paard of de hond echt niet beter lopen of soepeler bewegen. De dieren vormen het bewijs. Natuurlijk is Osteopathie niet het tovermiddel voor elke aandoening, het eeuwig leven hebben wij ook niet in onze macht. Maar er zijn naast rugproblemen wel heel wat inwendige aandoeningen die baat vinden bij een osteopathische behandeling, we denken bijvoorbeeld aan het voorkomen van kolieken, hengstigheidsproblemen, dampigheid, maagproblemen,.... dit zijn maar enkele voorbeelden waar we een nuttige aanvulling kunnen zijn naast de diergeneeskunde.

Op onze website vind je heel wat meer informatie over toelatingsvoorwaarden, leslocaties, cursusdata,...

Wij houden geen opendeur maar iedereen mag gratis een dag meevolgen tijdens de lesdagen.